Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Horváth Béla beszéde Debrecenb
  2008-03-01 12:11:52, szombat
 
  Horváth Béla beszéde Debrecenben
2008-03-01 10:57 Barikád.hu

Akinek a törvényt köszönhetjük: Dr. Horváth BélaAkinek a törvényt köszönhetjük: Dr. Horváth BélaHonfitársaim! Magyarok!

2000. február 4-én, a magyar Országgyűlésben így kezdtem napirend előtti felszólalásomat, idézem:

,,1990. nyarán, Budapesten, a VII. kerületben, a Wesselényi utcában emlékművet avattak, és a vörös gránitlapra ráírták a mondatot: "Aki egy lelket megment, olybá tekintendő, mintha egy egész világot mentett volna meg".

Nos, 2000. februárjában - visszatekintve a magyar történelem utolsó száz évére - az előbbi idézetet a következőképpen alakíthatjuk át: ,,Aki 1 áldozatról is megfeledkezik, olybá tekintendő, mintha az összes áldozatról megfeledkezne" - eddig az idézet.

Visszatekintve a múlt századra, láthatjuk, hogy két emberiségellenes ideológia, a nácizmus és a kommunizmus szedte milliós áldozatait. Ezért kezdeményeztem a Magyar Országgyűlésben, hogy a középiskolákban minden évben emlékezzenek meg a kommunizmus áldozatairól IS. Történelmi tény: ha nincsenek kisgazdák a Parlamentben, akkor ma nincs Magyarországon emléknapja a kommunizmus áldozatainak.

Tisztelt Megemlékezők!

A gyász egyetemessége és a nemzeti megbékélés érdekében szükséges, hogy a túlélők és a felnövekvő új magyar generáció megemlékezzen a kommunizmus áldozatairól, akiknek számát a világban mintegy 100 millió főre becsülik a történészek,
- fontos, hogy a magyar ifjúság megismerje a sztálinizmust, a Rákosi-Gerő-Rajk-Farkas Mihály-féle magyarországi kommunizmust. A malenkij robotot, a Gulágot, az 1950-ben felállított recski munkatábort, Kistarcsát, a hortobágyi kitelepítést, a váci börtönt, az Andrássy út 60-t, az ÁVH-t, az 1956-os forradalom hőseit és mártírjait.
- meg kell ismerni a Kádár-börtönöket megszenvedők borzalmait, a Kállayak, Marosánok, Biszkuk és sorolhatnám kik gaztetteit, említhetem Apró Antalt, aki elsőként, azonnal lefasisztázta és csőcseléknek minősítette az 1956. október 23-ai tüntetések résztvevőit, méghozzá már másnap, október 24-én; ez az Apró a jelenlegi miniszterelnök feleségének, Gyurcsány Ferencnének a nagyapja.
- Meg kell ismerni azokat, akiknek megakadályozták egyetemi felvételijüket az ötvenes években, mert B-listázás volt, s akiket a pártállam gáncsolt el szakmai előmenetelükben, s tudni kell a magyar parasztemberek otthonainak padlás-lesöpréseiről is.

Kedves Barátaim!

Nézzük, a baloldal hogyan reagált a kommunizmus áldozatainak emléknap javaslatra? Donáth László óbudai evangélikus lelkész, az MSZP országgyűlési képviselője a következőt mondta indítványomra a jegyzőkönyvek tanúsága szerint, idézem:

,,Horváth Béla, szegény, szerencsétlen kisgazda rögeszméjének, kényszerképzetének, pótcselekvésének tárgyi bizonyítékáról" van szó.

Elvárható lett volna például, hogy Donáth lelkész elvtárs, szocialista képviselő inkább megemlékezik Kapi Béla evangélikus rangidős lelkész püspökről, aki 1947-ben, levélben tiltakozott a miniszterelnöknél az országgyűlési választásokkal kapcsolatos visszaélésekről. Vagy talán megemlékezhetett volna Ordas Lajos evangélikus püspök úrról, akit, miután a kommunisták a szegedi Csillag börtönbe zárták és ott fölkeresték, hogy vonja vissza nyilatkozatát, ő inkább a börtönt választotta, sem pedig hogy lepaktáljon a kommunistákkal.

Megemlíthetem még Ravasz László református püspök urat is, a budapesti Kálvin téri templom nagy szónokát, akit 1948-ban bebörtönöztek, majd teljes csendben, évtizedekkel később a kommunista hatalom tiltása mellett csak titokban temethettek el.

Mécs Imre akkor SZDSZ-es, ma már szocialista képviselő - aki nem szavazta meg a mai emléknapot, megismétlem: Mécs Imre elvtárs nem szavazta meg, hogy a kommunizmus áldozatainak legyen emléknapja! - ő fogadatlan prókátornak nevezett engem, indítványomért. Lelke rajta... Ő most az Internacionálét énekli MSZP-s összejöveteleken.

Az Országgyűlés oktatási bizottsága ülésén egy MSZP-s képviselő a következőket mondta 2000-ben:
,,Köszönöm szépen, nem kellenek az ilyen emléknapok, tartalmuk miatt sem, hangulatuk miatt sem, és azért sem, mert gyásznap volt már ebben az országban, van elég, eggyel szaporítani, a nemzeti közmegegyezés elé újabb gátakat gördíteni nem hiszem, hogy kellene".

Magyar Honfitársaim!

Hogy miért nem kell ez az emléknap egyeseknek? Hogy miért beszéltek 10 évvel a rendszerváltozás után így a baloldaliak? Nos, erre az egyik legilletékesebb, Alekszandr Szolzsenyicin adja meg a választ, idézem őt:
,,A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista, eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke, vagy az elvtársak, vagy személyes boldogulása így kívánja..." - eddig tartott az idézet.

Hogy erre emlékezzünk, ezért minden év február 25-én, Kovács Béla országgyűlési képviselő, kisgazda országos főtitkár 1947-es, a szovjet hatóságok általi letartóztatásának napján van a megemlékezés a kommunista diktatúrák áldozatairól.

Ennek kapcsán elhatároztam, hogy díjat alapítok azon élő egyházi személyek számára, akik a kommunista diktatúra évtizedeiben hűek maradtak magyarságukhoz, hitükhöz. Évente egy személy kaphatja meg a ,,A Hit pajzsa" díjat és a ,,Hazámért ~ hitemért" kitüntetést. A kitüntetést Mádl Dalma asszony adja át minden évben.

Két napja, szombaton tartottuk a 7. megemlékezést, idén egy 92 éves jezsuita szerzetes kapta a díjat, aki több mint öt évet ült a kommunisták börtönében. A helyszínen, a pesti Jézus Szíve templomban, márványtábla többek között a következőt hirdeti:

,,...A kommunista elnyomás alatt
64 magyar jezsuitát ítéltek el
összesen 1067 évre.

Őrizzük példás emléküket!"

Valóban, őrizzük minden áldozat, minden meghurcolt emlékét!

Tisztelt Egybegyűltek!

Margaret Thatcher, a nagy angol konzervatív miniszterelnöknő mondta:

"A kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik."

Egyik barátom megkért, hogy mondjam el itt:
ő a kommunistákat valójában csak most ismerte meg igazán! Mert mennyire igaz, hogy a kommunista nem vész el, csak átalakul!

Metamorfózisuk, azaz átváltozásuk teljes, hasonlóan a bogárhoz. Tehát van pete, lárva, báb és végül imágó fejlődési stádiumuk. A környezeti feltételeknek megfelelően, hazánk klimatikus viszonyai mellett, 1990-ben a kommunisták nyugalmi időszakra vonultak. Ez a nyugalmi telelés általában imágó állapotban történt, de akadtak szép számmal báb, lárva vagy pete alakjában telelők is. Számos ifjú kommunista a nyári, száraz időszakot is átvészelte, gondoljunk az 1990. és az 1994. évek közötti évekre.

Miért engedtük ezt??? Vajon mi, magunk tettünk-e eleget eltakarításukra. Úgy vélem, nem. Hibáztunk! Változatos életmódjuknak megfelelően sokféle szaporodási, túlélési stratégiát alkalmaznak:
- vannak ifjú kommunisták, akik beköltöznek a budai Szemlőhegyi úti villába, a kommunisták által elkobzott zsidó vagyonba, majd onnan antiszemitáznak minket,
- vannak ifjú kommunisták, akik furfangos módon balatoni, vízparti házhoz jutnak, vagy éppen megszerzik anyósi segédlettel a magyar aluminium ipar egyik legnagyobb vállalata, a Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft. többségi tulajdonjogát,
- szép számmal vannak ifjúkommunisták, akik ma már államtitkárok, miniszterek, bankvezetők, top-menedzserek, gazdasági ,,übermenschek", pótolhatatlan ,,politikai jolyjokerek",
- a nemzeti vagyon széthordásakor azonnal megjelenő ,,kelj fel jancsik",
- micsoda átváltozási stratégia, hogy most, az egykori ifjúkommunisták akarják polgárosítani az országot!

Miközben lovas rendőrökkel tapostatták el a budapesti polgárokat, gumilövedékkel tettek világtalanná ártatlan járókelőket, kékfestékes vízágyúval lőtték a budai nyugdíjas polgárokat, papot és országgyűlési képviselőt vertek véresre a pesti utcán.

Ők akarják polgárosítani ezt a szerencsétlenné tett magyarságot?
Egy Gy. F. nevezetű szerint ezt a k..... országot? Ő kimondta, én szégyellem ezt a hangnemet! Hogy is mondta Szolzsenyicin? ,,Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha személyes boldogulása így kívánja..."

Átváltozásuk lényege, hogy ugyanúgy hazudnak, csalnak, lopnak, hamisítanak - lásd a mostani ,,SZDSZ-es kék-cédulás elnök-választási botrányt". Kirekesztenék Wass Albertet, aki ellen aláírás-fecniket lobogtatnak s őrült román gyalázkodást ismételgetnek magyar földön.
Még a 1980-as évek legvégén hasonló támadás érte Németh László írót. Akkor, a Magyar Nemzet napilapban így védték meg az írót:
,,Valaki fellépett a dobogóra, lábujjhegyre állt és megpróbált beleharapni a XX. század egyik legnagyobb írójának bokájába. De nem volt foga hozzá..."

Ez az idézet ugyanígy illik azokra, akik most lábujjhegyre állva próbálják Wass Albert bokáját elérni, de ,,irodalmi törpék" hozzá képest. Ezek az átváltozó baloldaliak megbélyegzik Teleki Pál miniszterelnököt, akinek szobrát kitiltják Budapestről, Prohászka Ottokár püspököt megvetik, antiszemitáznak, magyargyűlölők, támogatják a homoszexuálisok házasságát.

Egyházellenesek, mint a régi Kádár-rendszerben, csak most már a szovjet csapatok helyett a globalizációs tőke áll mögöttük.

Tisztelt Emlékezők!

Befejezésül: Nem könnyen tört utat magának a kisgazdák kezdeményezte kommunizmus áldozatainak emléknapja. A Magyar Közlöny 2000. év június 16-i, 58. számában dátumelírással jelent meg az országgyűlési határozat, ezért a Magyar Közlöny 61. számában helyesbítést kellett közzétenni. Hiába, a kommunizmus szelleme még mindig itt él közöttünk...
De tegyünk róla, hogy ne sokáig.

Ezt a mai emléknapot a FIDESZ, a kisgazda, az MDF-es és a MIÉP-es képviselők szavazták meg. Szavazzunk úgy, hogy ismét ők legyenek többségben a Magyar Országgyűlésben!

Köszönöm, hogy meghallgattak! Éljen egy Új Magyarország!
Éljen a kommunizmus-mentes magyar nemzet!

Horváth Béla beszéde Debrecenben hangzott el 2008.február 25-én, a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Barikád.hu

http://barikad.hu/node/12121
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: emberiségellenes, pótcselekvésének, megemlékezhetett, gátlástalanságuk, miniszterelnöknő, miniszterelnököt, elképzelhetetlen, bélahonfitársaim, összejöveteleken, rendszerváltozás, megakadályozták, szerencsétlenné, felszólalásomat, ifjúkommunisták, eltakarításukra, antiszemitáznak, visszaélésekről, legilletékesebb, homoszexuálisok, következőképpen, középiskolákban, előmenetelükben, internacionálét, országgyűlésben, egyházellenesek, választásokkal, gumilövedékkel, indítványomért, szemtelenségük, magyargyűlölők, kommunistákkal, széthordásakor, visszatekintve, dátumelírással, kommunizmusban, hataloméhségük, törvényt köszönhetjük, magyar Országgyűlésben, vörös gránitlapra, lelket megment, egész világot, magyar történelem, előbbi idézetet, következőképpen alakíthatjuk, összes áldozatról, múlt századra, kommunizmus szedte, középiskolákban minden, kommunizmus áldozatairól, kommunizmus áldozatainak, gyász egyetemessége, nemzeti megbékélés, Horváth Béla, Horváth BélaAkinek, Horváth BélaHonfitársaim, Magyar Országgyűlésben, Tisztelt Megemlékezők, Rákosi-Gerő-Rajk-Farkas Mihály-féle, Apró Antalt, Gyurcsány Ferencnének, Kedves Barátaim, Donáth László, Kapi Béla, Ordas Lajos, Ravasz László, Mécs Imre, Magyar Honfitársaim, Alekszandr Szolzsenyicin, Kovács Béla, Mádl Dalma, Jézus Szíve, Tisztelt Egybegyűltek, Margaret Thatcher, Magyaróvári Timföld, Műkorund Kft, Kirekesztenék Wass Albertet, Németh László, Magyar Nemzet, Wass Albert, Teleki Pál, Prohászka Ottokár, Tisztelt Emlékezők, Magyar Közlöny,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Sokkal bölcsebb a természet,  A fák lelke  Facebookon kaptam  Pillangó  Irgalom és ítélet  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Emlék  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ébredj  Egyszerűen  Nehezen engedem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Szent György nap  A Föld napja  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Naplemente  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Messziről jött ember  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Egyszerűen  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam Gizike bar...  A fenyő nem szép fa, (...)  Szent György napi hiedelmek, s...  Sokkal bölcsebb a természet,  Gaál Viktor gondolata  Jó éjt  Szép estét kedves látogatóimna...  Ébredj  Minden szülő a lényével nevel.  Volt egy...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Két ember becsülete  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Pillangó 
Bejegyzés Címkék
törvényt köszönhetjük, magyar Országgyűlésben, vörös gránitlapra, lelket megment, egész világot, magyar történelem, előbbi idézetet, következőképpen alakíthatjuk, összes áldozatról, múlt századra, kommunizmus szedte, középiskolákban minden, kommunizmus áldozatairól, kommunizmus áldozatainak, gyász egyetemessége, nemzeti megbékélés, világban mintegy, magyar ifjúság, malenkij robotot, 1950-ben felállított, hortobágyi kitelepítést, váci börtönt, 1956-os forradalom, jelenlegi miniszterelnök, ötvenes években, pártállam gáncsolt, magyar parasztemberek, baloldal hogyan, következőt mondta, jegyzőkönyvek tanúsága, országgyűlési választásokkal, szegedi Csillag, börtönt választotta, budapesti Kálvin, kommunista hatalom, következőket mondta, ilyen emléknapok, nemzeti közmegegyezés, emléknap egyeseknek, rendszerváltozás után, egyik legilletékesebb, kommunistánál kártékonyabb, emberi méltóságot, keresztény etika, kommunista szemrebbenés, mozgalom érdeke, szovjet hatóságok, kommunista diktatúrák, kommunista diktatúra, személy kaphatja, kitüntetést Mádl, kommunisták börtönében, pesti Jézus, következőt hirdeti, kommunista elnyomás, nagy angol, kommunistákat valójában, környezeti feltételeknek, kommunisták nyugalmi, nyugalmi telelés, budai Szemlőhegyi, kommunisták által, magyar aluminium, nemzeti vagyon, egykori ifjúkommunisták, budapesti polgárokat, budai nyugdíjas, pesti utcán, szerencsétlenné tett, mostani &#8222, 1980-as évek, idézet ugyanígy, átváltozó baloldaliak, homoszexuálisok házasságát, régi Kádár-rendszerben, szovjet csapatok, globalizációs tőke, kisgazdák kezdeményezte, országgyűlési határozat, kommunizmus szelleme, emberiségellenes, pótcselekvésének, megemlékezhetett, gátlástalanságuk, miniszterelnöknő, miniszterelnököt, elképzelhetetlen, bélahonfitársaim, összejöveteleken, rendszerváltozás, megakadályozták, szerencsétlenné, felszólalásomat, ifjúkommunisták, eltakarításukra, antiszemitáznak, visszaélésekről, legilletékesebb, homoszexuálisok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.